Solid-Drive™ Bevestigingen voor houtconstructies

Solid-Drive

Bevestigingsmiddelen ontworpen met ingenieurs in gedachten

Solid-Drive-bevestigingen maken het werk van ingenieurs en installateurs gemakkelijker. Door hun hoogwaardige ontwerp wordt hun belastingsterkte verbeterd en wordt de installatietijd verkort, waardoor de arbeids- en materiaalkosten dalen. Onze ETA's (European Technical Assessments) stellen ingenieurs in staat om houtconstructies soepeler en veiliger te ontwerpen. Ze bevatten ook aanvullende informatie voor het bevestigen van dwarsgelamineerd hout, gelamineerd fineerhout of thermische isolatie op kepers (sarking).


Met de Solid Wood-software kunt u in een paar klikken bepalen welke nagels en schroeven u nodig hebt, zodat u ze snel via ons nationale netwerk van distributeurs kunt aanschaffen. Kwaliteit, snelheid, kracht en beschikbaarheid: werk efficiënt met Simpson Strong-Tie®-bevestigingen.

Related Content

 1. De voordelen van het gebruik van schroeven onder ETA

  De ETA-21/0670 beschrijft de eigenschappen van ons hoofdassortiment constructieschroeven voor houtconstructies. De ETA's bieden de garantie dat de schroeven grondig zijn getest. Zo kunt u onze documenten gebruiken als basis voor uw berekeningen en de beste productkeuze maken. Met ETA's kunnen toepassingen worden toegevoegd die volgens de geharmoniseerde Europese norm niet onder een CE-markering vallen. Ze verlenen u meer toepassingsmogelijkheden voor onze bevestigingen. Enkele van deze voordelen vindt u in de onderstaande tabel.

  De voordelen van het gebruik van constructieschroeven

  Constructieschroeven met volledige en dubbele schroefdraad

  Schroeven met volledige of dubbele schroefdraad bieden een uitstekende sterkte en zijn daarom ideaal voor toepassingen met massief hout, zoals dwarsgelamineerd hout, gelijmd-gelamineerd hout en gelamineerd fineerhout. Terwijl schroeven met volledige schroefdraad geen dichtend effect hebben, zorgen onze SWD-schroeven met dubbele schroefdraad voor een extra dichtend effect tussen twee houtelementen.

  Toepassingen in constructies van dwarsgelamineerd en gelijmd-gelamineerd hout

  Het toenemende gebruik over de hele wereld van massief hout in de bouw stimuleert de behoefte aan bevestigingen van hoge kwaliteit. Ingenieurs, aannemers en fabrikanten van massief hout zijn steeds op zoek naar gemakkelijkere oplossingen, met meer volledige documentatie, maatinstrumenten en natuurlijk de juiste producten die altijd en overal beschikbaar zijn. Onze constructieschroeven zijn uitvoerig getest in verschillende configuraties. 

  Onze deskundigen staan tot uw beschikking voor technische ondersteuning en begeleiding op het terrein.

  Isolatie op keper

  Lange constructieschroeven zijn ideaal voor het installeren van thermische isolatie op kepers en op een verticale gevel. De verschillende beschikbare ontwerpen bieden verschillende montagemogelijkheden.

  GSCREW, Mal voor het installeren van constructieschroeven onder een hoek van 45° of 60°

  Met de GSCREW4560-schroefmal kunt u constructieschroeven met een diameter van 8 tot 12 mm onder een hoek van 45° of 60° installeren.

  De schroefmal wordt aanbevolen voor de installatie van schroeven met volledige of dubbele schroefdraad in houtconstructies, gelamineerd fineerhout, gelijmd-gelamineerd hout of dwarsgelamineerd hout, maar ook voor het bevestigen van isolatiemateriaal op daken, waar de schroeven vaak onder een hoek van 45° of 60° worden geïnstalleerd. De schroefmal kan echter voor elk type toepassing worden gebruikt zolang de schroef langer is dan 100 mm voor een installatie onder een hoek van 45° en 140 mm voor een installatie onder een hoek van 60°.

  De schroefmal maakt het gemakkelijk om de schroeven onder de juiste hoek te installeren.

  Documentation associée

  • Solid-Drive - Bevestigingen voor houtconstructies

   Solid-Drive - Bevestigingen voor houtconstructies

   Solid-Drive-bevestigingen maken het werk van ingenieurs en installateurs gemakkelijker. Door hun hoogwaardige ontwerp wordt hun belastingsterkte verbeterd en wordt de installatietijd verkort, waardoor de arbeids- en materiaalkosten dalen.

  • Cover catalogusfixaties 2021

   Nagels en Schroeven

   Dit hoogwaardige assortiment biedt nagels en schroeven met een breed scala aan coatings, schroefdraden en punten voor een veelvoud aan toepassingen.

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk