Assortiment roestvrij staal: duik zorgeloos de zomer in!

 Terrasses d'Arsella, Corse. Constructeur : KALLISTYLE, Architecte : Nicolas GIANNI.

Terrasses d'Arsella, Corse. Constructeur : KALLISTYLE, Architecte : Nicolas GIANNI.

De installaties rond zwembaden of aan zee moeten voorzien zijn van verbindingen en bevestigingen die sterker zijn dan standaard assemblages. Deze omgevingen tasten namelijk thermisch verzinkte en elektrolytisch verzinkte afwerkingen aan. Daarom is het raadzaam verbindingen van roestvrij staal (rvs) te gebruiken, die uitstekend bestand zijn tegen deze corrosieve omgevingen.

Coating of roestvrij staal, wat is het verschil?

Standaard verbinders zijn gecoat met een dunne laag van 12 tot 100 µm dik (thermisch verzinkt, elektrolytisch verzinkt, sherardisatie), waardoor ze beter bestand zijn tegen corrosie. Roestvrijstalen verbinders zijn volledig van dit materiaal gemaakt en hebben dus geen offerlaag nodig om hun weerstand te dragen.

Het juiste roestvrij staal kiezen: van prestaties tot efficiëntie

Dankzij zijn fysische eigenschappen biedt roestvrij staal (rvs) de ideale bescherming tegen corrosie in moeilijke omgevingen. Er zijn verschillende types, die meer of minder hoge prestaties leveren, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de omgeving van de plaats van installatie.

  • Voor standaard atmosferische omstandigheden is het raadzaam roestvrijstalen producten van A2-staal te gebruiken voor de installatie van pergola's, gevelbekleding of houten terrassen, zoals SV A2-schroeven (houten terrassen) of ARA2-nagels (houten gevelbekleding).
  •  Voor installaties aan zee of zwembaden is A4-roestvrij staal het meest aangewezen, omdat dit de extra sterkte biedt die nodig is voor constructies die blootstaan aan spatten van behandeld water of stuifwater. Simpson Strong-Tie biedt hiervoor een compleet assortiment producten aan. Het omvat onder meer kolomvoeten (PPSDTIX, PPRIX), ophangbeugels (SAEX, SAIX), bevestigingen (CNAS gekartelde nagels of CSAS-verbindingsschroeven), verankeringspennen (BOAX A4) en structurele schroeven (TTSFS).

Hoewel roestvrij staal uitstekende prestaties biedt in de meeste configuraties, kunnen bepaalde eigenschappen van roestvrij staal (A4) op hun limieten botsen in bepaalde zeer agressieve omgevingen, zoals binnenzwembaden. De chloor en de verontreinigende stoffen die baders binnenbrengen, kunnen namelijk een bijzonder agressieve omgeving creëren voor roestvrij staal. In dat geval moet worden gekozen voor uiterst resistente roestvrije staalsoorten, zoals HCR.

Voor locaties met dit soort atmosfeer is het mogelijk om 'niet-standaard' onderdelen te maken. De speciale dienst van Simpson Strong-Tie is een belangrijk contactpunt voor dit soort projecten.

Kwaliteit en stevigheid 'Made in France'

Roestvrij staal kan worden gebruikt voor talloze toepassingen in de meest uiteenlopende constructies. De roestvrijstalen verbinders van Simpson Strong-Tie worden in Frankrijk (Vendée) gemaakt en garanderen een optimale kwaliteit voor uw constructies in corrosieve omgevingen.