NIEUW: Het assortiment terrasoplossingen wordt aangevuld met een ruimerboor!

Foret Aleseur Simpson Strong Tie

Om te voldoen aan de eisen van DTU 51.4 en de verplichting om terrasplanken van dicht en exotisch hout voor te boren, wordt het assortiment Deck Drive-terrasbevestigingen aangevuld met een ruimerboor!

Wat schrijft DTU 51.4 voor?

  • Terrawood

Dit technische document, dat in Frankrijk als norm geldt, is gewijd aan houten buitenbeplating en schrijft voor dat terrasplanken altijd moeten worden voorgeboord, behalve in de middelste delen voor hout met een dichtheid van minder dan 800 kg/m3 dat wordt gebruikt in beplatingen voor woningen.

Concreet betekent dit dat er systematisch moet worden voorgeboord aan het uiteinde van de plank en dat dit vereist is voor alle terrasplanken van zacht- en hardhout.

Deze verplichting geldt voor alle bevestigingen (ook in de middelste delen) wanneer de planken van exotisch hout zijn gemaakt, en dit vóór ze aan de vloerbalk worden bevestigd.

Wat is het nut van een dergelijke norm? Zo voorkomt u onder meer dat de planken barsten en kunt u de planken dichter bij de rand bevestigen.

DBWOODDSPRO-ruimerboor

Om installateurs van houten terrassen te helpen bij het toepassen van deze norm introduceert Simpson Strong-Tie een ruimerboor voor hardhout en exotische hout. De boor is ontworpen om twee functies te vervullen : ten eerste, het voorboren van de planken, en ten tweede, het frezen van het boorgat alvorens de terrasplanken te bevestigen.

Zo zorgt het gebruik van de DBWOODDSPRO-ruimerboor voor een perfecte verzinking van de DSPRO-schroeven met cilindervormige kop.

Deze boor completeert het assortiment Deck Drive-terrasoplossingen dat door onze ingenieurs is ontwikkeld en is volledig compatibel met de DSPRO A4- en DSPIX-terrasschroeven, die bedoeld zijn voor dit soort toepassingen.

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk