Zoom op de BPST-spanner voor bandijzer

BPST Posé

In de bouw hangt de stabiliteit van een gebouw grotendeels af van het windverband. Het windverband is een installatiesysteem dat de krachten van de wind in de constructie opneemt en deze naar de grond voert. Vaak worden hiervoor metalen bandijzers gebruikt om horizontale bewegingen te voorkomen en voor een goed windverband te zorgen. De installatie ervan vereist echter precisiewerk om de juiste spanning, stabiliteit en positie van de bandijzers te garanderen.

Zoom op de BPST-spanner voor bandijzer

De BPST is een door Simpson Strong-Tie ontwikkelde spanner voor bandijzer waarmee het bandijzer – in vergelijking met traditionele spanners – snel en eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Bovendien kan met deze verbinder de spanning van de gehele assemblage worden aangepast, zelfs nadat deze is belast.

De BPST is voorzien van een gepatenteerd systeem dat het bandijzer vastzet, waardoor de spanner eenvoudig te installeren is :

  • Bij het sluiten van de spanner hoort u een ‘klik’ die aangeeft dat de spanner is vergrendeld.
  • U hoeft alleen nog maar de twee klauwen met een tang aan te spannen en de centrale as te draaien om het bandijzer zo strak mogelijk te trekken.
  • Voor een perfecte spanning kan de BPST-spanner worden afgesteld, zelfs nadat hij op het gebouw is geïnstalleerd.

Dit nieuwe product, dat nu verkrijgbaar is en voorzien is van het CE-keurmerk, is geschikt voor bandijzers van 30, 40 en 60 mm en heeft gegarandeerde belastingsterktes.

 

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk