Wanneer CLT en efficiëntie samenkomen

Quikdrive sur CLT

Het houten gebouw dat werd opgetrokken voor de uitbreiding van de lokalen van de Union des Artisans du Bois (France) is een CLT-constructie, goed voor bijna 420 m³ te monteren vloer-, wand- en dakhout. Het was een huzarenwerk voor de plaatsers, dat gelukkig werd vereenvoudigd door het gebruik van Quikdrive-gereedschap.

De plaatsing van een CLT-vloer

Er zijn verschillende methoden om twee CLT-panelen in hun vlak te verbinden. De meest gebruikelijke methode is het maken van een houten messing – in fineerhout, OSB of triplex – die wordt vastgezet met schroeven die hier speciaal voor dienen. In dit soort configuraties moet een groot aantal schroeven worden gebruikt om een goede overdracht van de krachten tussen de verschillende elementen te garanderen.

Deze methode, gebruikt om de 1200 m² vloer te plaatsen voor dit project in een woonzone, brengt enorm veel werk mee voor de plaatsers. Bovendien moet deze fase van de werken tijdig worden afgerond, wat een extra uitdaging vormt.

Quikdrive: snelheid, comfort en efficiëntie.

Een team van Simpson Strong-Tie trok naar de werf om de plaatsers (Ligne de Trave - SAINT-FULGENT - 85) bij de start van de werf te begeleiden en op te leiden in het gebruik van het Quikdrive-gereedschap.

De Quikdrive-adapters maken het mogelijk om het merendeel van de ontkoppelbare schroevendraaiers eenvoudig en in enkele seconden om te zetten in Quikdrive-bandschroefsystemen. Na een demonstratie van enkele minuten konden de plaatsers zelfstandig, vlot en zonder oponthoud aan de slag gaan. In totaal werden bijna 8000 schroeven geplaatst in minder dan 2 weken.

Voor dit vastgoedproject werd de nieuwe WSV-schroef gebruikt.
De voordelen? Er is minder moeite nodig om ze te plaatsen en ze belooft nog betere prestaties, waardoor de installatie tot 25% minder lang duurt in vergelijking met de WSNTL-schroef die ze vervangt.

Met honderden vierkante meters CLT-vloer te plaatsen, is de door het Quikdrive-laadsysteem gegarandeerde plaatsingssnelheid een grote troef. Maar het gereedschap brengt ook een zeker comfort voor de plaatser, die nu staand en snel kan werken. Op de UAB-werf was de messingverbinding niet alleen horizontaal, maar ook verticaal. De mogelijkheid om het verlengsnoer in enkele seconden te verwijderen is geen onbelangrijk detail. Het zorgt voor een vlot verloop van de werken, beperkt het aantal verschillende bevestigingen op de bouwplaats en voorkomt zo plaatsingsfouten.


Ontdek de Quikdrive-schroefsystemen, maar ook onze nagels en bandschroeven in onze gloednieuwe catalogus Nagels & Schroeven.

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk