Van houten terrassen tot gevelbekleding: uw buitenprojecten met bevestigingen van Simpson Strong-Tie

ACTU_Bardage_Ete2020

Bij de bouw van een houten terras, van dennenhout of exotisch hout (zoals IPE of Cumaru), of gevelbekleding op houtbasis zoals autoclaaf of blank hout, is het noodzakelijk bevestigingen te gebruiken die deze materialen versterken zonder afbreuk te doen aan hun prestaties. Simpson Strong-Tie biedt een assortiment bevestigingen voor de plaatsing van dergelijke elementen buitenshuis.

Ideaal voor gevelbekleding en terrasbouw

Naast de CLS-gevelbekledingsschroeven zijn er nu ook de SV-bevestigingen – ideaal voor dennenhouten terrassen – en de DSPRO-schroeven, voor terrassen van exotisch hout. Deze nieuwe referenties zijn ideaal voor de assemblage van elementen zoals gevelbekledingen met open of overlappende latten. Dankzij een ontwerp dat is aangepast aan dunne houten elementen, kunnen CLS-schroeven ook worden gebruikt voor terrasplanken.

Twee coatings, voor talloze toepassingen

De CLS-schroef is verkrijgbaar in twee coatings, om te voldoen aan de meest uiteenlopende toepassingen.

  • De CLS A4-schroef heeft een A4-coating van roestvrij staal, die uitstekende prestaties buiten belooft, zelfs in zoute (zee) of chloorhoudende omgevingen (zwembaden), of in behandeld hout.
  • De CLS ZN-schroef heeft dan weer een Impreg+ coating, een exclusieve Simpson Strong-Tie combinatie van een koolstofstalen schroef en een coating van zink en nikkel. Deze samenstelling geeft ze een hoge weerstand tegen corrosie. Ze verzekert ook een grotere trek- en torsiesterkte dan roestvrijstalen bevestigingen, en dat tegen een lagere kostprijs. Ideaal voor het bevestigen van naaldhout of exotisch hout.

De technische voordelen van deze twee soorten schroeven maken een snelle installatie mogelijk van gevelbekleding en terrassen van hoge kwaliteit, voor projecten die bestand zijn tegen het leven en de grillen van de natuur.