Bevestigingen - Impreg®-coating

banniere-impreg

Wat is Impreg®-coating?

Het Impreg®-coatingsysteem bestaat uit twee verschillende coatings die speciaal zijn ontwikkeld en getest voor weerstand tegen de verschillende buitenomstandigheden waarin ze kunnen worden gebruikt.

Impreg®+ is ontwikkeld voor standaard hout-op-hout- en hout-op-staalbuitentoepassingen.

Impreg® X4 is ontwikkeld voor terrastoepassingen met onder druk behandeld hout.

  • In overeenstemming met de REAH-, RoHS- en ELV-richtlijnen

  • Zonder chroom (VI)

  • Technische goedkeuring (C4 voor 15 jaar) : Impreg®+ SC0204-11, Impreg® X4 SC1430-16

Impreg®+

Image
picto-impreg.png

Impreg®+ is een elektrolytische oppervlaktebehandeling die bestaat uit zink en nikkel . Dankzij deze hoogwaardige legering is de coating zeer robuust en bestand tegen temperaturen tot 300 °C.

Deze unieke coating veroorzaakt geen galvanische corrosie wanneer deze in contact komt met roestvrij staal of aluminium.

Image
frise-nl.png

Schroeven met Impreg®+-coating :

Image
vis-impreg.png

Impreg® X4

Image
picto-impreg-4.png

De Impreg®X4-coating is gepatenteerd en is ontwikkeld om de corrosiebescherming na installatie te behouden . Tests tonen aan dat andere coatingalternatieven die geschikt zijn voor buitentoepassingen, tijdens de aanbrenging schade oplopen en hun corrosiebestendigheid verliezen .

De Impreg®X4-coating is robuuster tijdens het schroeven dan andere coatings (geen breuk onder de kop), waardoor de schroeven na aanbrenging hun corrosiebestendigheid behouden.

Image
photo-impreg-nl.png

Schroeven met Impreg® X4-coating :

Image
vis-impreg-4-nl.png

Testresultaten

Onze tests tonen aan dat de meeste schroeven op de markt voor buitentoepassingen bestand zijn tegen belastende omgevingen zolang hun coating intact blijft . In de praktijk wordt de afwerking van de meeste van deze schroeven voor buitentoepassingen beschadigd wanneer ze in het hout worden geschroefd . De Impreg® X4 is echter robuuster en wordt niet beschadigd tijdens het schroeven.

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk