Quikdrive : focus op de werf van de maand

Quikdrive WSV CLT Chantier

Aangezien de installatietijd een belangrijke rol speelt bij de montage van CLT-gebouwen, is het van belang een gemechaniseerd schroefsysteem te gebruiken. Met het Quikdrive-systeem voor bandschroeven kan een groot aantal bevestigingen in korte tijd worden geïnstalleerd, waardoor het een belangrijk hulpmiddel wordt op CLT-werven.

Focus op het Quikdrive-systeem

Er zijn verschillende methoden om twee CLT-platen in hun vlak met elkaar te verbinden. Eén daarvan is het maken van een houten messing – in fineerhout, OSB of triplex – en deze met de daartoe voorziene schroeven te bevestigen.

Dat is het geval op deze werf in Guyancourt (Ile de France). Dit komt neer op bijna 50 WSNTL-schroeven per strekkende meter, voor een totaal van meer dan 270.000 schroeven.

De door het Quikdrive-laadsysteem gegarandeerde montagesnelheid is dus een groot voordeel. Het gereedschap brengt ook een zeker comfort voor de plaatser, die nu staand en snel kan werken.

Talloze toepassingen

Dit gereedschap is compatibel met verschillende types en lengtes van schroeven. Het kan dus op verschillende plaatsen op de werf worden gebruikt. De QD76KM2522E, bijvoorbeeld, kan worden gebruikt met negen verschillende soorten schroeven. Deze referentie alleen al kan worden gebruikt voor de bevestiging van gipsplaten, houten elementen op een metalen ondergrond, hout op hout of de bevestiging van terrasplanken.

WSNTL-bandschroeven met dubbele schroefdraad vereenvoudigen de plaatsing van houten messingen op CLT-panelen. Ze kregen een verzonken kop met freesribbels om de kop gemakkelijk in de ondergrond te krijgen.