Pak repetitieve handelingen met Quik Drive op een nieuwe manier aan

QuikDrive Subfloor attachment and strip

Voor meer efficiëntie bij repetitieve schroefwerkzaamheden heeft Simpson Strong-Tie een reeks Teflon®-gereedschappen ontwikkeld voor het bevestigen van hout op houten ondergronden en beplanking: de Quik Drive-laders.

In de bouwsector is de montage van houten panelen op de verschillende soorten constructies (houtskelet, CLT, dakcassettes ...) vaak een lange en vervelende fase in het bouwproces. Het vereist de installatie van een groot aantal bevestigingen, over grote oppervlakken, op een lineaire manier. Het mechaniseren van het installatieproces bespaart dus aanzienlijk veel tijd en energie: het gebruik van schroeven op band maakt een lineaire, regelmatige en snelle installatie mogelijk. Het Quik Drive®-systeem kan worden gebruikt voor een groot aantal toepassingen, zoals: 

  • het installeren van OSB-vloerpanelen op dwarsbalken, 
  • het bevestigen van houten of metalen messingen aan CLT-panelen, 
  • het realiseren van houten beplanking, 
  • het leggen van houten terrasplanken.

Systemen ontworpen om tijd te besparen

Met het Quik Drive®-gereedschap kunt u een ontkoppelbare professionele schroefboormachine omvormen tot een automatisch schroefsysteem voor bandschroeven. Ze zijn gemaakt van teflon en zelfsmerende composietmaterialen, vereisen geen onderhoud en zijn gemakkelijk te hanteren. Ze passen op de meeste grote merken van standaard professionele schroefboormachines. Voor gebruik op houten vloeren kan het gereedschap als een set worden geleverd, met een speciaal hiervoor aangepaste schroefboormachine op accu voor meer betrouwbaarheid. Door het gereedschap te combineren met een afneembaar verlengstuk heeft de installateur beter toegang tot plafonds en vloeren. Hij kan nu rechtop werken voor een ergonomische, snelle en moeiteloze installatie.

Gepatenteerde bevestigingen

Dit gereedschap wordt gebruikt met compatibele Quik Drive®-bandschroeven, die bekend staan om hun gepatenteerde prestaties en technologie. 

Ze zijn verkrijgbaar in de vorm van gele, gebogen stijve banden en kunnen met een simpele klik worden aangebracht. Ze verkorten de schroeftijd aanzienlijk. Voor toepassingen van vloerpanelen op een houten ondergrond zijn WSV-bandschroeven bijzonder geschikt. In combinatie met het Quik Drive®-systeem maken deze schroeven een snelle installatie mogelijk, verminderen ze het risico op knarsende vloeren en verlengen ze de levensduur van de accu's. 

Voor andere repetitieve toepassingen is er een uitgebreid assortiment Quik Drive®-compatibele bandschroeven: zelfborende schroeven voor vloeren op een stalen ondergrond, schroeven voor het bevestigen van verbinders, enz.

Met de Quik Drive®-systemen biedt Simpson Strong-Tie een steeds snellere en betrouwbaardere montageoplossing voor de houten gebouwen van vandaag en morgen.

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk