Een nieuw vierkant geoptimaliseerd voor CLT-constructie

AB255SSH equerre CLT sur CLT

Ontdek de AB255SSH, onze nieuwe CLT-verbindingsoplossing: krachtig, discreet en snel te plaatsen.

CLT-bouw en verbindingsproblemen

  • Martinsons/Jonas Westling

CLT wordt vaak gebruikt voor middelhoge en hoge gebouwen vanwege een onmiskenbaar voordeel: een zeer korte plaatsingstijd in vergelijking met meer traditionele methoden. Maar deze installatiesnelheid hangt af van één cruciale factor: de tijd die nodig is om de houten panelen met elkaar te verbinden. Daarom zijn CLT-verbindingen ontworpen voor snelle plaatsing en hoogwaardige prestaties.

Om aan deze eisen te voldoen, zijn er in de loop der jaren hoekijzers met specifieke formaten en eigenschappen ontwikkeld. Ze zijn vaak groter dan de verstevigde hoekijzers uit de houtskeletbouw en vangen de spanningen beter op. Maar deze metalen verbinders moeten ook aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals ervoor zorgen dat ze perfect en onopvallend kunnen worden geïntegreerd in de dikte van het vloercomplex dat bestaat uit isolatielagen, een dekvloer, enz.

De AB255SSH voor CLT-paneelverbindingen

Simpson Strong-Tie heeft een nieuw hoekijzer ontwikkeld, de AB255SSH, dat aan al deze technische eisen voldoet. Hoewel de grootte ervan vergelijkbaar is met die van het verstevigd hoekijzer ABR255, zijn de eigenschappen van het nieuwe hoekijzer geoptimaliseerd om maximale prestaties te garanderen met een beperkt en geoptimaliseerd aantal bevestigingen.

Dit hoekijzer is speciaal ontworpen voor gebruik met de schroeven voor verbinders SSH. Deze schroef voor verbinders met grote diameter vermindert de plaatsingstijd op locatie en is verkrijgbaar in een groot aantal lengtes. Om bijvoorbeeld twee CLT-panelen met elkaar te verbinden, wordt het hoekijzer AB255SSH gebruikt en wordt de lengte van de schroef SSH aangepast aan de verwachte belastingsterktes. 

Kortom, het hoekijzer AB255SSH en de schroef SSH zijn ontworpen als een enkele verbindingsoplossing. Gecombineerd garanderen ze een maximale belastingsterkte met zo min mogelijk middelen.

Deze onopvallende, efficiënte en snel te installeren oplossing combineert alle voordelen die nodig zijn voor grootschalige houtbouwprojecten. U vindt de oplossing in de gloednieuwe CLT-catalogus, waarin alle verbindingsoplossingen van Simpson Strong-Tie voor hout- en CLT-bouw zijn samengebracht.

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk