Oplossingen voor constructiebevestigingen met Solid Drive

Solid Drive Fixation CLT

Simpson biedt een nieuw assortiment constructiebevestigingen, genaamd Solid Drive. Dit assortiment nagels en schroeven voor hout- en staal-op-houttoepassingen beschikt over gecertificeerde prestaties (DoP en ETA). Om ontwerpers te helpen bij het gebruik van deze constructieschroeven, biedt het merk ook nieuwe diensten aan: de SolidWood-berekeningssoftware.

Hoogwaardige bevestigingen onder ETA voor uw houtconstructies

Van CLT of gelijmd gelamineerd hout tot isolatie op kepers, Solid Drive brengt constructieve bevestigingen voor de houtbouw samen in één assortiment waarvan de prestaties zijn gecertificeerd door ETA-21/0670.

Dit is een document dat ontwerpers van houtconstructies kunnen gebruiken als basis voor berekeningen van belastingsterktes. Het kan ook worden gebruikt om toepassingen toe te voegen die niet onder de CE-markering vallen, in overeenstemming met de geharmoniseerde Europese normen. De ETA certificeert niet alleen dat de schroeven uitvoerig zijn getest, maar vermenigvuldigt ook de toepassingsmogelijkheden van onze Solid Drive-bevestigingen in de houtbouw.

Ontdek SolidWood

Omdat handmatige berekeningen lastig kunnen zijn, heeft Simpson Strong-Tie een nieuwe dimensioneringssoftware ontwikkeld waarmee u in een paar klikken de juiste bevestigingsoplossingen voor uw bouwprojecten kunt bepalen. Deze tool helpt de ontwerper om de beste oplossing te kiezen en de prestaties van de verbinding te berekenen.

Met de Solid Wood-software biedt het merk een snelle en eenvoudige manier om de sterktewaarden van onze schroeven in verschillende houtsoorten te berekenen. In slechts 4 stappen levert hij de resultaten voor de gewenste toepassing, in overeenstemming met Eurocode 5 en onze ETA.

Deze software is beschikbaar op https://solidwood.strongtie.eu/. Hij hoeft niet te worden gedownload en beschikt over de meest betrouwbare gegevens die online voorradig zijn.

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk