Simpson Strong-Tie voltooit de overname van de ETANCO Group

Simpson Strong-Tie acquires ETANCO Group

Simpson Strong-Tie, marktleider in structurele connectoren en bouwoplossingen, kondigde vandaag de succesvolle afronding aan van zijn overname van de ETANCO Group, een toonaangevende Europese fabrikant van bevestigingen en oplossingen voor de buitenschil van gebouwen.

"ETANCO is een succesvol en winstgevend bedrijf met een 70-jarige geschiedenis en een gevestigde merk- en marktpositie," aldus Karen Colonias, Chief Executive Officer Simpson Strong-Tie. "We geloven dat zijn uitgebreide productaanbod onze totale portfolio in Europa zal versterken, waardoor we onze klanten nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden."

Net als ETANCO Group heeft Simpson Strong-Tie een lange geschiedenis in het leveren van uitzonderlijke producten en dito service. Beide bedrijven zagen het levenslicht in de jaren vijftig en zijn gegrondvest op sterke waarden.

"ETANCO en Simpson hebben een vergelijkbaar DNA. Beide bedrijven berusten op producten van hoge kwaliteit en op een ongeëvenaarde klantenservice. Gezamenlijk kunnen we onze Europese aanwezigheid uitbreiden en optimaliseren, en nieuwe producten introduceren bij ons gecombineerde klantenbestand," aldus Ronan Lebraut, President van de ETANCO Group.

Dankzij de sterke markt- en merkpositie van de ETANCO Group maakt de overname een aanzienlijke uitbreiding van het productassortiment en een grotere aanwezigheid in bestaande markten mogelijk. Voorts kunnen we onze distributiekanalen in Europa verder ontwikkelen en onze bouwschiloplossingen voor de industriële en particuliere bouwsector verbeteren.

Op korte termijn vinden geen veranderingen plaats in de activiteiten, productlijnen, productie, merken of werknemers van de ETANCO Group of van Simpson Strong-Tie Europe. De managementteams van beide bedrijven werken samen om de gezamenlijke strategie voor de toekomst uit te stippelen en een naadloze overgang voor onze klanten te verzekeren.

"We willen de bedrijven combineren en zo voordeel halen uit onze individuele sterke punten in de markt en in de dienstverlening aan onze klanten," vertelt Michael Andersen, Vicepresident European Operations voor Simpson Strong-Tie. "Zowel de klanten van de ETANCO Group als die van Simpson Strong-Tie mogen dezelfde hoogwaardige producten en service verwachten als in het verleden."

"We zijn verheugd om de werknemers van ETANCO Group te verwelkomen bij Simpson Strong-Tie en kijken ernaar uit om het bedrijf samen te laten groeien," vervolgt Colonias.

Over de ETANCO Groep

De ETANCO Group werd opgericht in 1952 en is een toonaangevende ontwerper, fabrikant en verdeler van bevestigingssystemen voor de bouwschil. De groep heeft een omzet van meer dan 260 miljoen euro en meer dan 900 werknemers. Ze heeft ook distributie-entiteiten in België, Italië en Oost-Europa en exporteert naar meer dan 50 landen over de hele wereld. Etanco kan bogen op meer dan 70 jaar ervaring en biedt een volledig assortiment met 80.000 producten die voldoen aan alle bevestigingsbehoeften van een bouwschil. Het gaat dan om afdichting, dakbedekking, bevestiging, bekleding, gevels en veiligheidselementen.

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk