Kies zorgvuldig bevestigingen kiezen

choisir sa fixation

Ons assortiment hoogwaardige bevestigingen omvat nagels en schroeven voor de meeste toepassingen. Met een verscheidenheid aan ontwerpen, schroefdraden, nageltypes en coatings beschikt ons assortiment bevestigingen over alles wat u nodig hebt om op de bouwplaats de beste prestaties te leveren. Maak de juiste keuze !

Related Content

 1. Technische kenmerken

   

  Kom meer te weten over de technische kenmerken van de Simpson Strong-Tie®-assortimenten van bevestigingen en de verscheidenheid aan ontwerpen, schroefdraden en nagels. Nagels of schroeven, voor het verstevigen van een constructie of het aanleggen van een terras: een betrouwbare en passende technische oplossing voor elke toepassing op de bouwplaats.

  Koptypes - Schroeven

  Schroefdraadtypes - Schroeven

  Punttypes - Schroeven

  Gleuftypes - Schroeven

  Lengte

  Koptypes - Nagels

  Schachttypes - Nagels

  Materialen en coatings

  Zelftappende schroeven

  Toepassing

  Zoals de naam al aangeeft, werken zelftappende schroeven op dezelfde manier als boren en ander snijgereedschap . Voor alle snijdende voorwerpen zijn de prestaties afhankelijk van de snijsnelheid, de aanvoer, de snijdiepte en het materiaal van de ondergrond . Daarom kunnen de schroefprestaties van zelftappende schroeven worden gerelateerd aan de basisparameters van snijgereedschap :

  • De geometrie van de punt is de vorm van de boorpunt van de schroef.
  • De rotatiesnelheid is de snelheid waarmee de motor van de schroefboormachine tijdens het schroeven draait . Deze snelheid is vaak instelbaar met behulp van de trekker of door van schroefboormachine te veranderen.
  • De toegepaste kracht is de kracht die de installateur op de schroef uitoefent tijdens het schroeven . Meer kracht betekent niet noodzakelijkerwijs betere prestaties.
  • De hardheid van het materiaal van de ondergrond kan worden gezien als de weerstand tegen boren of snijden . In de meeste gevallen is het zo dat hoe harder het materiaal is, hoe moeilijker het te snijden is.

  Optimale boorconditie afhankelijk van de schroefmaat

  Schroefpunt Schroefdiameter Materiaaldikte
  #2 3.5 0.9 - 2.5
  4.2 0.9 - 2.5
  4.8 0.9 - 2.8
  #3 4.2 2.5 - 3.6
  4.8 2.8 - 4.4
  5.5 2.8 - 5.3
  6.1 2.8 - 5.3
  #4 5.5 4.4 - 5.6
  6.1 4.4 - 5.6

  Alle afmetingen zijn in mm. Totale dikte van de staalsoorten, inclusief de ruimtes tussen de lagen.

  Bijzondere aandachtspunten

  Het materiaal van de boorpunt is meestal standaard koolstofstaal dat minder stabiel is bij hoge temperaturen dan de boorpunten van hogesnelheidsstaal (HSS) .

  De weerstand tegen hoge temperaturen beïnvloedt de snelheid waarmee de kwaliteit van het boorgat door de temperatuur verslechtert . Raadpleeg de storingsgids aan het einde van dit deel voor voorbeeldfoto’s.

  De boortemperatuur is recht evenredig met de rotatiesnelheid, de uitgeoefende kracht en de hardheid van het te boren materiaal . Het verhogen van een van deze waarden verhoogt de warmte die tijdens het boren wordt opgewekt.

  Het verminderen van de uitgeoefende kracht kan de levensduur verlengen en het boren van grotere diktes mogelijk maken door meer materiaal te verwijderen voordat de boorpunt breekt door oververhitting.

  Het verlagen van de rotatiesnelheid kan de prestaties op de hardste materialen verbeteren, doordat er tijdens het boren harder kan worden geduwd en doordat de levensduur van de boorpunt wordt verbeterd.

  Informatie over het ontwerp

  Hoe werkt een zelftappende schroef ? 

  Kies bij het selecteren van een zelftappende schroef een punt die geschikt is voor de materiaaldikte . Drie belangrijke parameters : 

  1. Boorgroef : De lengte van de groef bepaalt de dikte die de schroef kan doorboren . Omdat de groef de spaanders verwijdert, kunnen deze in het metaal vast blijven zitten en het boren stoppen als de groef te kort is . Dit kan leiden tot het opwarmen van de schroef, waardoor deze breekt.
  2. Lengte van de punt : Het gladde deel van de punt, of het geleidingsdeel, moet lang genoeg zijn om het materiaal volledig te doorboren voordat de schroefdraad wordt bereikt . Als de schroefdraad/tap wordt bereikt voordat het boren voltooid is, kan de schroef verbuigen en breken.
  3. Een dik product vastzetten op staal : Om een dik materiaal, zoals hout, vast te zetten op staal, gebruikt u het best een schroef met vleugeltjes op de schacht . De vleugeltjes verbreden de boordiameter om contact tussen het materiaal en de schroefdraad te vermijden . Wanneer de vleugeltjes in contact komen met het metaal, breken ze af en draait de schroefdraad vast.

  Skelet van zelftappende schroeven

  Installatievoorschriften

  De serie Quik Drive® laders is compatibel met de meeste grote merken van elektrisch gereedschap en zij kunnen in enkele seconden worden gemonteerd.

  Installatie :

  1. Verwijder de boorkop van uw gipsplaatschroefmachine evenals alle borgveren.
  2. Trek de bithouder uit de schroefmachine.
  3. Monteer de juiste adapter op de schroefmachine en zet hem vast (gebruik de meegeleverde inbussleutel).
  4. Plaats de Quik Drive-bithouder (opspandoorn) in de schroefmachine.
  5. Plaats de lader op de opspandoorn en klik hem vast op de adapter.
  6. Plaats de schroefband met het puntvormige uiteinde naar boven in de antislipneus op de lader.
  7. Het Quik Drive-systeem is klaar voor gebruik !

  Opmerking : Controleer altijd of het toerental van de opspandoorn overeenkomt met de aanbevolen snelheid van de schroef die u aanbrengt.

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk