De hele zin van de geschiedenis

  • simpson screen co

Na een eerste leven op het Amerikaanse continent in het begin van de vorige eeuw, neemt Simpson Strong-Tie een hoge vlucht in Europa in het begin van de jaren negentig. Sindsdien heeft de groep zich verrijkt met de komst van verscheidene bedrijven. Of het nu gaat om zijn kernactiviteit, houtverbindingen, om chemische verankeringen of nog om bandschroefsystemen, Simpson Strong-Tie® is de specialist bij uitstek in hout-op-hout- en hout-op-betonverbindingen.

1914

Oprichting van Simpson Strong-Tie te Oakland, Californië.

1956

Simpson Strong-Tie® vervaardigt de eerste verbinders voor hout - hout op hout - metselwerk.

1994

Ontwikkeling in Europa met een vestiging in het Verenigd Koninkrijk.

1997

Vestiging in Frankrijk gevolgd door bouw in 2001 van een fabriek in de Vendée.

2005

Introductie van het bandschroefsysteem Quik Drive in Europa.

2006

Bouw en erkenning van het Europese testlaboratorium "Andris Peterson" op de site van Tamworth in het Verenigd Koninkrijk.

2007

Simpson Strong-Tie is de eerste fabrikant die een compleet assortiment driedimensionele verbindingsartikelen voor houten constructies met CE-markering op de markt brengt.

2009

Simpson Strong-Tie vindt het label voor volledige traceerbaarheid "QOCQ" uit.

2010

Simpson Strong-Tie vervolledigt zijn aanbod voor bevestigingssystemen aan hout en metselwerk met een assortiment voor chemische verankering.

2013

Enig compleet assortiment driedimensionele verbindingsstukken voor houten constructies met CE-markering en conform de nieuwe BPV.