Denk groot met de CLT

CLT constructions

Hout is een materiaal van de toekomst en het gebruik ervan in de bouw wordt steeds belangrijker. De vooruitgang in de houtbouw leidde tot de opkomst van een nieuw bouwsysteem: het CLT-paneel (Cross Laminated Timber). De CLT wordt gebruikt in collectieve woningen en andere openbare instellingen. Het kan echter in alle soorten constructies worden gebruikt, van individuele woningen tot hoogbouw.

De CLT is een verbinding van lagen massief houten platen die gekruist en aan elkaar gelijmd zijn. Elke laag is 90° gedraaid ten opzichte van de vorige laag om de prestaties van het paneel te verbeteren. Naast de zeer interessante mechanische eigenschappen zorgt het kruisen van de lagen voor een grote maatvastheid. Deze twee punten bieden een grote architectonische en inrichtingsvrijheid. Dit materiaal kan gemakkelijk worden geïntegreerd in gemengde projecten: hout-beton en hout-metaal. Het is ook geschikt voor projecten waarbij verschillende bouwsystemen met elkaar worden gecombineerd: kolommen, balken, houtskelet, CLT."

Related Content

 1. CLT : De oplossingen bij Simpson Strong-Tie

  Om je te ondersteunen bij je CLT projecten heeft Simpson Strong-Tie in de loop der jaren een specifiek gamma producten ontwikkeld om te beantwoorden aan de noden van CLT paneelbouwsystemen. Vandaag biedt het merk een catalogus aan die gewijd is aan dit gamma, opgesteld in samenwerking met andere CLT-fabrikanten.

  • Cover catalogus CLT

   CLT-samenstellingen

   Ontdek in deze nieuwe catalogus alle expertise van Simpson Strong-Tie toegepast op CLT-constructies. Innovatieve verbindingen en structurele bevestigingsmiddelen met hun karakteristieke waarden en alle werf configuraties gedetailleerd en uitgelegd.

 2. Simpson tot uw dienst

  Als u vragen heeft, aarzel dan niet om te bellen naar 

  02 51 28 44 00 of stuur ons uw aanvraag per e-mail:

Contact

Simpson Strong-Tie Frankrijk

Simpson Strong-Tie

ZAC des 4 Chemins
85400 Sainte-Gemme-la-Plaine
Frankrijk